Rólunk

Somorjai Szilvia - Fotoművész

A fényképészet hatalmas szerepet játszik az életemben. Nekem a fényképészet az, amiben megtaláltam önmagam, a szenvedélyem; és örömöt okoz ha láthatom, hogy másoknak is örömöt okozhatok ezzel. A fotóimon mindenki vidám és mosolyog, szerintem a fotózás gyönyörű elbeszélése a múltnak.

A fényképészet megragadása annak, ahogy az ember látja a világot. A fotót nézve egy pillanatig a fotós szemével láthatjuk a dolgokat.

Minden képnek története, mondanivalója van. A fényképészettel az ember történetet mond el szavak nélkül. Szerintem a jó fotós nem csak a szemét, hanem a tapasztalatait, az érzéseit és a szívét is használja a fotózáshoz.

A fényképészet minden fajtáját űztem már, voltam műemlékfotós, karrierem elején Ráday Mihálynak és a Magyar Történeti Múzeumnak segédkeztem műemlékek lefotózásában, voltam riporter az MTI-nél, fotóztam ingatlanokat, fotóztam a kálvin téri templomnak és házasságkötő termeknek esküvőkön, laboráltam, fotóztam gyerekeket, iskolásokat. Minden érdekelt és érdekel ami a fotózással kapcsolatos.

Képeimet, történeteimet – hogy Ráday gondolatát továbbvigyem – szeretném, ha még az unokáink unokái is látnák...

 
Budapestfotó - egy kép ezer szóval felér 

A Budapestfotót fotós pályafutásom 30. évfordulóján alapítottam meg abból a célból, hogy összegyűjtsem a legjobb fotósokat és mindenkinek professzionális, de mégis megfizethető fotókat, szolgáltatásokat nyújthassunk.

Munkatársaimat nem csak a szaktudásuk, hanem a pozitív jellemük, emberi tulajdonságaik alapján választottam ki.

 

Munka Közben